Of je nu je eerste woning koopt, gaat scheiden of de overwaarde van je huidige woning wilt benutten voor je pensioen; Wij zorgen voor de best passende financiering.
Hypotheek ondernemers
We hebben een stappenplan ontwikkeld waar je duidelijk ziet hoe we werken en wat we allemaal voor je doen. Voor een ondernemer of DGA gelden net even andere regels dan voor een particulier. De hoogte van je inkomen wordt namelijk niet alleen bepaald door je salaris of privéonttrekkingen. Ook de cijfers van je onderneming zijn van grote invloed.
Wij zijn als financieel adviseur gespecialiseerd in hypotheken voor de ondernemer. Wij begrijpen de cijfers, kunnen deze analyseren en uitleggen aan de inkomensspecialisten. Dit geeft je een voordeel bij de hypotheekaanvraag.
Wat we bieden.
Overige werkzaamheden
Overige werkzaamheden die wij jou aan kunnen bieden tegen uurtarief zijn o.a. :
- Hypotheekscan
- Familiebankconstructie
- Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid
- Toeslag kosten spoeddossiers € 500,-
- Voor hypotheken hoger dan 1 miljoen euro, hanteren wij een fixed fee van € 5.400,-
Het complete hypotheektraject omvat adviesgesprekken bij ons op kantoor.
Het intakegesprek kan bij jouw thuis plaatsvinden.
Facturatie: Indien jouw hypotheek binnen een maand na afronding passeert sturen wij jouw nota ter verrekening in bij de notaris. Indien de hypotheek op een later tijdstip passeert sturen wij jou onze nota na het afronden van de bindende offerte
Veelgestelde vragen
Een hypotheek is een lening die je afneemt om een huis of een ander onroerend goed te kopen.
Er zijn verschillende soorten hypotheken, zoals een aflossingsvrije hypotheek, een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.
De bank vraagt een kopie van jouw ID, bankafschriften, jaarcijfers en/of aangifte inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar. Daarnaast vraagt een bank indien van toepassing bijvoorbeeld ook een verkoop- of koopovereenkomst en een taxatierapport. Iedere hypotheek is uniek en dus variëren de stukken die een bank opvraagt ook vaak.
De bank bepaalt hoeveel hypotheek je kunt krijgen aan de hand van Nederlandse acceptatienormen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar inkomen, vermogen, woonsituatie en de hoogte van de woonlasten.
Je inkomen is afhankelijk van de cijfers van je onderneming. Hoe hoger je inkomen en vermogen, hoe meer je kunt lenen. Daarnaast speelt ook de rente op de hypotheek een rol.
Nee, het is niet verplicht om een NHG af te sluiten, maar het kan wel voordelen bieden zoals lagere rentetarieven en een beperkte terugbetalingsverplichting bij wanbetaling.
Als je de hypotheeklast niet kunt betalen, kan de bank besluiten om jouw huis te verkopen om de schulden af te lossen. Het is belangrijk om tijdig contact op te nemen met met ons en uw bank als je financiële problemen ondervindt, zodat er samen gekeken pro actief kan worden naar een oplossing.